familiesmit.reismee.nl

Met een raceboot in de Everglades!

Vanochtend wederom laat wakker, dat wordt de wekker zetten morgen om op tijd voor het ontbijt te zijn. We hebben hier uitstekende gordijnen, ze laten écht geen licht binnen, ik denk dat dit één van de redenen is dat we hier zó lang slapen. In de meeste hostels en budgetaccommodaties is dit normaal gesproken veel minder. Maar niet getreurd, morgen zitten we weer in een budget locatie. (Alhoewel dit hotel qua prijs voor ons weer wél in een budget locatie valt..)

Na het ontbijt, hmm, waffles natuurlijk voor de jongens, rustig aan gedaan. Lekker gezwommen en gekletst. Dit hotel is qua publiek duidelijk minder. Het is 't stereotype Amerikaan dat we voor ogen hadden, asociaal, op witte gympen, dik, een grote mond en arrogant! Dus eigenlijk het soort dat we op de cruiseboot op wereldreis tegenkwamen. Überhaupt zijn we minder enthousiast over Florida. Alhoewel het weer prachtig is, de omgeving eveneens, mooie huizen en resorts, vinden we de mensen overduidelijk minder. Customer service hebben we nog niet echt goed meegemaakt. Een ander ding dat opvalt is de enorme aanwezigheid van Spaanstaligen. Sommigen spreken niet eens Engels. Op de meeste locaties vindt je alles in twee talen, Engels en Spaans.

En wat een dikke mensen zijn er (ik maak m'n petite size hier helemaal waar!). Riante stoelen ofschoon ik me afvraag of ze dáár zelfs uitkomen! Vreselijk zeurderig. OK, genoeg gezeurd.
Bij het zwembad vanochtend ontmoetten we Karin. Ze komt uit Nederland en is op stage hier. Net aangekomen en nog erg eenzaam. We trekken vandaag met z'n allen op. Na het zwemmen eten we een late lunch, een brood afkomstig uit de supermarkt met jam en pindakaas. Nee, niet gezamenlijk op één broodje, alhoewel dit gebruikelijk is in Nieuw Zeeland. De jam en pindakaas hadden we opgespaard van het ontbijt (...!) Karin eet gezellig mee.

's Middags gaan we varen in de Everglades. Ze hebben hier bijzondere boten. Het doet ons denken aan de Hamilton Jet boten uit Nieuw Zeeland. Ze worden aangedreven door een enorme propeller waardoor ze makkelijk over gras en in ondiep water kunnen varen. De omgeving sterft van dit soort boten waarbij je Eco tours kunt maken. Dat laatste is grappig, eco tours. Wanneer je in deze boot zit krijg je een koptelefoon op vanwege de enorme takke herrie die deze boten maken. Heerlijk milieuvriendelijk dus! Maar wel leuk, de boot lijkt hard te gaan en maakt mooie bochten. Wij zitten vooraan, hoe kan het ook anders, en worden lekker nat. Dat is zeer welkom in dit warme weer. Een absolute aanrader is een fles of spuitbus Deet. Jeetje wat een muggen. We waren al voorbereid en het zat al in onze tas. Een aardige (ja, ze zijn er dus toch) Amerikaanse vrouw kwam meteen naar me toe om haar spuitbus Deet aan mij te geven. Zij hadden die niet meer nodig en wij konden die goed gebruiken! Geen woord te veel gezegd. We werden in bossen tegelijk aangevallen. Eén mep op je benen en je had zó 5 muggen te pakken. Spuiten dus met die handel! Een goede taktiek om te moeten betalen. Je hinkelt en spuit wat voor de kassa en tekent het formuliertje terwijl je jezelf insmeert en niet eens kan zien wat je tekent. Bloed zit overal......(van de geplette muggen dan).

We hadden mazzel, we konden meteen de boot in. De tour werd geleid door een 'echte' indiaan. Jammer was dat we hem via de geluidstoppende koptelefoons en zijn slecht werkende PA-system slecht konden verstaan. Het beeld dat we hadden van de Everglades is bevestigd. Een prachtig groot gebied met veel Mangrove en wilde beesten. We hebben een Alligator nest gezien, tenminste Huub, ik keek helaas de verkeerde kant op (lastig als je nóg steeds niet weet wat links en rechts is) en een echte wilde alligator. We dachten dat we er heel veel zouden zien, dit was niet het geval. Vreemd is het niet, we komen niet echt 'fluisterzacht' aansuizen om het zo maar even te benoemen.

We genieten van de rit, die natuurlijk veel te snel afgelopen is. Beide jongens genieten van het harde varen en de scherpe bochten. Karin zit tussen de beide jongens in en geniet van hun reacties.

Aan het eind van de middag zijn we terug in het hotel. We wisselen onze adressen uit met Karin en nemen afscheid, zij gaat terug naar 'huis',naar haar stageadres. Wij duiken nog even heerlijk het zwembad in.

We eten wederom in de kamer met al onze kant en klaar maaltijden afgewisseld met het gebruikelijke 'knaagvoer'. Lekker! Morgen checken we uit en gaan we op weg naar Sarasota. We blijven er 2 nachten alvorens onze laatste (!) accommodatie aan te doen op de Space Coast.