Musical Lion King en meer.
Een fantastische dag gehad! De tijd begint heel snel te gaan. We hebben te weinig tijd om alles te doen wat we willen doen, mooi excuus om ooit nog een keer terug te gaan.
We zijn begonnen met wederom een metropass aan te schaffen. Handig, kunnen we de hele dag gebruiken. Gelukkig had ik die van gisteren nog bewaard waardoor Chris en ik niet door de poortjes konden. Ik snapte er niets van. De metro medewerker verzekerde mij dat de kaart gisteren al verlopen was! Uiteindelijk in een heel andere hoek van m'n portemonnee vond ik de juiste kaartjes....
Op naar de (kostenloze!) ferry. Hier vandaan kregen we een prachtig zicht op het Vrijheidsbeeld. Die hebben we nu in het écht gezien!! Op de terugweg zijn we iets verder doorgegaan met de metro richting het Central Park. We boften, was het 's ochtends nog wat nevelig en bewolkt, maar hier scheen de zon volop! We hebben een viertal fietsen gehuurd en door het park gefietst. Wat een prachtig en vooral gezellig park, overal gebeurt wel wat. Er werd een triatlon wedstrijd gehouden en een concert gegeven. Op de ene hoek staat een bandje, op de andere speelt iemand een concert van Vivaldi op de viool. We stoppen bij Strawberry Fields, in nagedachtenis van John Lennon. Josha denkt meteen aan Meester Niels en we maken een foto speciaal voor hem!
Na de fietstocht rijden we terug met de metro. We lunchen en het is al snel tijd voor Broadway, tijd voor onze musical, de Lion King. De kaartjes had ik in Nederland al via internet geboekt (en betaald), ik vond het te duur om ze op te laten sturen en we konden ze een uur van te voren ophalen. Toch altijd afwachten of dat goed gaat. Maar keurig hoor, onze kaartjes lagen klaar, super! Iets over 3 begon de voorstelling. En wat een voorstelling! Het lukt niet om ons gevoel te beschrijven, zo onder de indruk waren we. Fantastisch, onze mooiste voorstelling ooit! Spectaculair, geweldig, er zijn geen woorden voor. Wat een kostuums, geweldige acteurs, een prachtig podium en écht super zangers! Met kippenvel en zo nu en dan tranen in de ogen zaten we op onze stoelen. Wat een show! De voorstelling had van alles, humor, romantiek, fantastische zang en volop visuele effecten. Top! Het podium alleen al was de moeite waard, complete stellages kwamen uit de vloer, de kleuren waren overweldigend en de effecten dramatisch en zeer effectief. Een daverende voorstelling! Geen wonder dat dit al zo lang loopt.
Nog helemaal onder de indruk van de voorstelling wandelden we over Times Square. Tijd gaat hard en we wilden graag nog naar de Nintendo winkel en Top of the Rock. Onderweg hier naartoe kregen we een gigantische stortbui. Er leek geen einde aan te komen. Gauw maar even schuilen voor de ingang van een chique hotel. Hier uit eten gaan was geen optie, een biefstukje kostte $ 113,95 + 17% tax. Hmm, daar doen we wel wat anders voor. Met ons schuilden meerdere mensen en uiteraard werd het al snel gezellig.
Eenmaal aangekomen bij de Nintendo winkel bleek deze gesloten, ach dat is pech voor de jongens. De straat voor Top of the rock was helemaal afgezet voor filmopnames. Er stond een groot bord bij waarbij iedereen geïnformeerd werd over de film. Mocht je er toevallig op voor komen als publiek dan zou je bezwaar kunnen maken. Doe je dat niet dan geef je toestemming voor het uitzenden van de beelden. Wat een actie en apparatuur, bijzonder!
Top of the Rock is een mooi hoog gebouw van het Rockefeller Centre. We hadden zo vlak na die onweersbui niet het mooiste weer maar kregen een goed beeld van de stad zo hoog! Aan alle kanten kon je de boel bekijken.
Uiteindelijk waren we rond 9 uur terug in ons hotel. Mooi op tijd voor de jongens om nog even te 'ninnen'. Morgen is alweer onze laatste dag in New York. We willen met de jongens naar het vliegdekschip hier in de haven en 's middags gaan we naar het Ground Zero Museum. We zijn benieuwd.
Heerlijk dat alles zo super verloopt!
Ik wens jullie nog veel bijzondere dagen.
( en ehhhh Peet je mag natuurlijk altijd mijn naam laten vallen en mijn E mailadres voor zo`n prachtig exemplaar........hahaha)