familiesmit.reismee.nl

Met de limousine in Vegas.

Bij ons appartement wordt een gratis ontbijt geleverd tussen 6 en 9. We zorgen dat we dus voor 9 uur beneden zijn. Wat een drukte, we zien dat er bij lange na niet genoeg tafels zijn en dat mensen hun ontbijt meenemen naar de kamer. Logisch daar hebben we immers een complete keuken en eetkamertafel. We hebben mazzel, er komt net een tafel vrij. De jongens speren meteen weg. Chris komt terug met Sprite (!), later vindt hij orange juice toch lekkerder smaken. Als echte Nederlanders nemen we nog wat extra mee. Fruit en wat muffins voor op de kamer. Stel je voor dat we honger krijgen... Na het ontbijt vertrekken we naar de Strip. Jeetje wat is het al warm. Morgen gaan we naar de Grand Canyon en onze pickup is niet vanaf hier, maar het hotel van de buren. We kijken even waar we precies moeten zijn. Wat zijn die hotels hier enorm groot!

We beginnen in het MGM, zit tegenover ons. Jeetje, wat een gebouw. Ik vraag me af waarom ze geen taxi dienst en een Garmin leveren voor in het gebouw zelf! We lopen van hot naar her en eerlijk is eerlijk alle gokmachines zien er voor mij het zelfde uit. Het is alsof je in een hele grote MediaMarkt onder de grond loopt maar dan 10 keer erger! We vinden de tijgers. Leuk bedacht! De tijgers lopen in een glazen kooi in de rondte, vlak langs het glas. Een begeleider in het hok gooit steeds een stukje gehakt op het glas die de tijger er vervolgens weer aflikt. Dit gaat ronde na ronde door. De beesten zien er niet echt vrolijk uit. De commentator van buiten de kooi verzekert ons dat de dieren niets kunnen horen van het casino lawaai. Ik heb mijn bedenkingen erbij.

We slenteren rond op de strip, zweten ons een ongeluk en bekijken het ene na het andere imposante gebouw om vervolgens in het gebouw te verdwalen. We zijn blij met onze keus de Desert Rose. OK, ik verdwaal er ook nog steeds maar het is lang niet zo mega als de hotels op de strip. De jongens, die handiger zijn om de weg te vinden dan ik, kunnen in ieder geval alleen naar het zwembad.

Ongelooflijk wat een gokmachines hier zijn. Uiteindelijk stoppen we in de Mirage, waar we lunchen. Vanavond gaan we een limousine stretch tour doen van de strip. De jongens hadden afgelopen keer zo'n pret en waren er zo vol van dat we het nog een keer willen doen. We eten tussen de middag warm en stappen vanavond om 6 uur in de limo.

We hebben een buffet restaurant gekozen, jeetje wat een eten! Je betaalt een vast bedrag waarvoor je onbeperkt kunt eten. We zien allerlei soorten mensen, de meeste met een 'maatje meer' zal ik maar zeggen. En wat kunnen die eten! Het aanbod is riant, Chinees, noodles, Sushi, Italiaans, vis, Grieks, je kunt het zo gek niet bedenken of het staat er tussen. De jongens hebben vooral interesse in de 'desserts'. Na hun verplichte salade zijn ze dan niet meer te houden. Met glimmende ogen stappen ze weg naar de afdeling dessert. Het ene toetje na het andere vindt een weg naar binnen. We hebben één voorwaarde gesteld, niet kotsen in de limousine! Maar het gaat goed.

Na het eten besluiten we de strip even te laten voor wat het is. Ik ga de was doen (ja, ook dat moet gebeuren) en Huub en de jongens gaan lekker zwemmen.

Om zes uur worden we opgehaald door onze 'limo'. Een mooie zwarte dit keer. Patty is de chauffeuse. Helaas blijkt bij het wegrijden dat de airco en de lampen achterin niet werken. In dit klimaat is airco een absolute noodzaak! Patty belt nog even naar kantoor waar ze haar adviseren om de reset knop in te drukken. Helaas werkt dit niet. Ze zet ons weer af en gaat de auto omruilen. Na even wachten is ze weer terug met een andere Limo. Een prachtige wagen met nog veel meer mogelijkheden en kitscherige lampjes, prachtig. De jongens bedienen als 'vanouds' de knopjes. De radio, verlichting, volume, het raam tussen de bestuurster en ons in, de tv's en nog veel meer. Vandaag hebben we 3,5 uur de tijd, wat een luxe! In de auto, pardon stretch limousine natuurlijk, staat cola voor de jongens en een fles champagne (met kurk dit keer!) voor ons. Daar weten we wel raad mee. Patty heeft lol met de jongens en we beginnen onze trip bij het bord van Las Vegas. We zijn zeker niet de enigen.
Na een foto gaan we weer verder. De jongens glimmen, ze vinden het nog steeds prachtig en we genieten! Onze volgende stop is het hotel Circus Circus. We lopen door het casino naar het circusgedeelte en maken het laatste en meest spectaculaire deel mee van de show vanavond, wat zijn die mensen lenig en knap. Uiteraard moesten we eerst door het casino heen wandelen. Chris geniet dan met volle teugen, hij maakt al plannen voor wanneer hij 21 is en wat hij allemaal gaat doen in Las Vegas. Prachtig vind hij alle gokmachines.

We bellen Patty, die ons in de limousine weer op komt halen. Van Josha mogen we niet aan de straatkant wachten, dat hoort niet vindt hij. We moeten weer naar binnen en pas naar buiten wanneer Patty er is en de deur voor ons open heeft. Dit keer hebben we veel bekijks met instappen. De jongens glunderen en stralen, dit willen ze graag zien!

Vervolgens reizen we naar Fremont Street. Een geweldige plek! Het is inmiddels al donker en de sfeer zit er goed in. Het is druk, een speciale feestweek en er wordt eveneens een opname gemaakt van Popstars. We kijken onze ogen uit. Opeens wordt het donker en het plafond komt tot leven. Een lied begint te spelen en het hele plafond speelt mee, spectaculair. Het soundsysteem werkt prima. Iedereen stopt en kijkt naar boven en begint te dansen, heel speciaal!

Het gaat over vroeger (1969), opeens vertrekt bijvoorbeeld de raket naar de maan. Doordat het zo enorm lang is zie je de raket vertrekken en voorbijgaan langs de hele lengte van de mall. Met erachter natuurlijk een geweldige bal met vuur. We zijn allemaal diep onder de indruk!

Riant, we lopen naar buiten waar Patty trouw op ons staat te wachten, we genieten enorm van deze luxe en koelte, vooral dat laatste is heerlijk in deze warmte.

De tijd vliegt voorbij. We hadden het voornemen om dit keer bijtijds naar bed te gaan omdat we morgen vroeg op moeten. We hebben door dat dit niet gaat gebeuren. We stoppen nogmaals bij een toeristische attractie waarna het toch écht tijd is om afscheid te nemen van Patty en onze Limo. We hebben een fantastische avond gehad en genieten nog even van de enthousiaste reacties van de jongens voordat die, binnen 5 minuten, als een blok in slaap vallen.