familiesmit.reismee.nl

Een dag in San Francisco

Vandaag een drukke dag. Na een gezellig ontbijt waar Chris 9 boterhammen met jam en een banaan heeft weggewerkt zijn we vertrokken op zoek naar een fiets. De backpackers verhuurder had geen tandems of kinderfietsen en we waren daar snel klaar. Gelukkig wilde een andere verhuurder ons eveneens een backpackerprijs verstrekken. Daar kregen we één tandem mee voor Chris en mij en twee volwassen fietsen voor Huub en Josha.

We kregen uitgebreide instructies en een kaart met een mooie route mee. Als echte Nederlanders sjezen we door het verkeer. Ik ben blij dat Chris in ieder geval bij mij achterop zit. Kan die lekker trappen..... En hoeven we er één minder in de gaten te houden. Er zijn veel fietspaden aangelegd, fijn. Alleen het eerste stuk moeten we door het centrum, maar dat gaat best. Na een mooie tocht langs het water zien we ons uiteindelijke doel, de Golden Gate Bridge! Wat een mooie brug, net zoals in de film. Om er te komen moeten we flink trappen. Het zijn best nog flinke heuvels. Maar we redden het in één keer, zonder te lopen! Na flink zweten stoppen we voor een overheerlijke hotdog. Hmm, smaakt goed als je honger hebt.

We genieten van het uitzicht en de vele zeilboten. Het doet ons erg denken aan de Bay of Islands in Nieuw Zeeland. Na de tocht over de brug komen we in Sausalito. Een leuk en toeristisch dorp. We slenteren wat rond en lopen een aantal galerieën in om daar de aanwezige kunst te bewonderen. We merken dat iedere winkel zijn eigen specialiteit heeft. Als echte 'kunstkenners' zien we dat zó! Vanaf deze leuke plaats nemen we de ferry terug naar San Francisco. We fietsen naar Fishermans Wharf en genieten daar van de lokale specialiteit krab. Een heerlijke crabchowder met brood, lekker.

Voor 's avonds hebben we een Alcatraz tour geboekt. Ik meen te weten dat we er om 5 uur moeten zijn. De dag vliegt voorbij en we willen nog even extra kleding meenemen voor 's avonds. We rijden hopeloos verkeerd en verkennen op deze manier wel onze buurt. Maar, na een aantal keer de kaart bestudeerd te hebben lukt het. (Later in het donker maken we dezelfde fout..) En nog zo'n beginnersfout, we hebben ons niet ingesmeerd met zonnebrand! Ik zie er niet uit, vuurrood voorhoofd en neus, draag altijd een zonnnebril en die staat dus nu op mijn gezicht 'getekend', heel charmant.

Alcatraz was schitterend! Voor we weggingen hebben we met z'n allen de film 'Escape from Alcatraz ' gekeken, erg spannend. De jongens vonden het prachtig. Ze wisten nog heel veel van de film te vertellen en toen we Alcatraz opgingen kwam het helemaal weer boven. Josha wil graag zijn spreekbeurt hierover houden. Rond half zeven zetten we voet op het eiland. Na een korte uitleg mochten we naar boven klimmen en het celgebouw in. Het is net als in de film! We kregen een audioguide mee. Deze was zelfs in het Nederlands te krijgen, makkelijk! Ze hadden het heel leuk gedaan. Zo stonden er verhalen op van ex-gevangenen en van de toenmalige bewaking. Bij de cellen hadden ze 'originele' celgeluiden opgenomen, indrukwekkend. De bellen die klonken, het dichtslaan van de deuren, het geroezemoes en meer. Leuk detail is dat iedereen zo druk bezig was met het luisteren naar de audioguide, dat het erg stil was tijdens het rondwandelen.

Tot grote vreugde van de jongens kwamen we de cel tegen met de 'pop' erin uit de film. Ook het gat wat gemaakt was met bijbehorende 'deksel' voor de muur. We hebben er een tijd naar staan kijken.

In het donker keerden we terug naar San Francisco. Heel bijzonder om te zien hoe mystiek alles wordt met de mist die erom heen hangt.

Morgen een rustigere dag!