Aankomst bij de Niagara Falls
Veilig aangekomen in Niagara Falls! Wat een plek!
Vanochtend uitgeslapen en rustig in kunnen pakken. Uiteraard nog een aantal New York T-shirts gekocht. En... nog een tas. Toch wel makkelijk als we de spanbanden niet maximaal hoeven aan te spannen. We hebben er nu een kek tasje bij (met wieltjes uiteraard). Maakt het inpakken in ieder geval makkelijk. Met alle (wielende) tassen op weg naar de Metro. Onze tijd in New York was veel te kort. Helemaal omdat we eigenlijk nog gewend zijn aan ons tempo van wereldreis. Dat ging allemaal heel rustig zonder haast. Dit keer moet er veel meer 'gepropt' worden om de basisdingen te kunnen zien. Met spijt in ons hart namen we afscheid. Gelukkig is het vanuit Europa maar een uur of 8 vliegen en is het niet ondenkbaar om tussendoor nog een keer een aantal dagen te gaan (als we de Lotto winnen...).
Keurig op tijd kwamen we aan op het vliegveld JFK, een mooi en uitgestrekt vliegveld. Controles zijn streng, schoenen uit en alles in een aparte bak. Tja, we hebben veel handbagage en we hebben dus wel 9 van die bakken nodig, zucht. Alles uitdoen en voorbereiden is tot daar aan toe, je staat netjes klaar in de rij, wanneer je eenmaal aan de beurt geweest bent dan moet je direct wegwezen anders blokkeer je het systeem, tja daar sta je dan met 9 bakken. Maar goed dat is gelukt. Een vlotte vlucht met JetBlue, prima airline overigens en daar stonden we in Buffalo. Tijdens de (korte) vlucht konden we zelfs tv ontvangen via de satelliet. Op één van de Amerikaanse zenders zonden ze een programma uit over het ziektekostenstelsel in Amerika en de veranderingen die ze willen aanbrengen. Dit was een live uitzending waarin de bevolking vragen mocht stellen aan Obama. Wat een ontzettend sympathieke man is dit toch. Zo rustig en geduldig, wist de namen van de mensen te herinneren, af en toe humor er tussen door en vertelde alles in begrijpelijke taal met veel voorbeelden uit zijn eigen leven. Top, petje af! Wat een verademing t.o.v. Bush!
In Buffalo stond onze auto klaar. Een super handig systeem hebben ze hier weer, alle tenten bij elkaar in 1 garage. We waren niet zo goed voorbereid, OK helemaal niet zelfs, maar gelukkig kregen we kaarten bij de auto geleverd. Na een korte rit arriveerden we in Niagara Falls in Canada. Het was gelukkig niet druk en we konden zó de grens over. Het adres van ons hostel hadden we gelukkig wel en op één van de piepkleine kaartjes konden we zien waar we ongeveer heen moesten.
Onze ontvangst in het hostel was uitermate gastvrij! Wat een top plek! We voelen ons weer écht op reis. Het hostel is een heerlijke oude bende maar zeer gastvrij en brandschoon! Patrick is alleraardigst en we maken snel onze bedden op. Hij heeft al een heleboel tips voor ons. De jongens zijn inmiddels al vanaf binnenkomst op verkenningstocht geslagen. Allereerst moet het bankstel natuurlijk onderhanden genomen worden om te kijken of er verloren kleingeld aanwezig zou kunnen zijn. Daarna is het naar boven en beneden om te zien wat er verder te beleven valt. We parkeren onze bagage in onze ruime kamer en gaan direct op pad naar de watervallen. Eerst nog even pinnen. Gelukkig zitten we aan de Canadese kant hetgeen betekent dat we Canadese dollars moeten pinnen. We zitten op loopafstand van het centrum en moeten hier doorheen om de watervallen te bereiken. Jeetje, wat is het hier toeristisch, we kunnen ons niet herinneren om op een plek te zijn geweest waar het toeristischer is geweest dan hier! Maar,wel erg gezellig! Op weg naar de falls krijgen de jongens een ijsje. Tja, dat 'je' kun je er wel aflaten, het zijn complete maaltijden. Chris kan die van hem dan ook bij lange na niet op. Wij drinken een biertje en luisteren naar de Karaoke en zijn blij dat we niet in de kamers er vlak achter verblijven...
Een klein stukje verderop zien we de Falls voor het eerst. Natuurlijk hadden we al veel foto's gezien maar jeetje, in het echt toch enorm indrukwekkend! Wat een kracht en wat zijn ze groot, waanzinnig. De spray komt erg ver en zelfs op grote afstand worden we nog nat. Door het spel van de zon en het water zien we regelmatig een aantal regenbogen, prachtig! Er zijn twee watervallen, de Canadese horseshoe is onze favoriet. In een soort halve maan dendert het water naar beneden. Wat een water, onverstelbaar dat dit dag in dag uit zo blijft razen. Patrick had ons vertelt dat er 3 miljoen badkuipen per minuut mee gevuld kunnen worden. Chris voert dan ook allerlei berekeningen uit, hoeveel baden per halve minuut en hoeveel baden per seconde.
Hierna gaan we terug naar het hostel en gaan de jongens even 'ninnen'. Wij pakken de auto om boodschappen te doen. Wéér pizza of een hot dog wordt toch een beetje veel. We vinden het Amerikaanse eten lekker (nou ja). Maar niet altijd, we willen toch minimaal één keer per dag lekker en vooral gezond eten. Salades en dipsauzen voor groenten zijn favoriet geworden tijdens ons verblijf,mmmm !
Lekker zo'n hostel, we kunnen de jongens gewoon weer alleen achterlaten terwijl wij met z'n tweeën op pad gaan. We hebben de beschikking over borden en kopjes, fijn. Dat is beter dan het gemier met al die plastic bekertjes. Ons raam opent op een balkon, OK de railing zit niet vast, maar het balkon zelf lijkt stevig genoeg en er staan stoeltjes, zal dus wel goed zijn. We genieten van ons eten en een wijntje. Zelfs hier op deze plek hoor je het onophoudelijke geraas van de Falls.
We zwaaien naar de buurman die ook lekker buiten zit, regelmatig zien we onze medegasten aankomen bij 'ons hostel' en we zwaaien vriendelijk. Toch wel moe van de reis duiken we er niet al te laat in. Typisch hostel beddengoed, een bij elkaar geraapt zootje, maar de bedden zijn zeer comfortabel en daar gaat het om, welterusten!