Echte amerikanen!
Zaterdag 18 juli
Vandaag wederom een rustige dag. Vandaag maak ik voor ontbijt echte Amerikaanse pancakes. Heel apart, het spul komt in een soort slagroomspuit die je gewoon in de pan spuit. De pancakes smaken anders, een soort kruising tussen een pannenkoek en cake. Huub en ik houden het bij de muesli.
In de koelkast vinden we maple syrup, de echte siroop zoals die op de Amerikaanse pannenkoeken hoort. Vreemd genoeg hebben we tot nog toe in het hele huis geen suiker kunnen vinden. Raar maar waar! Brett is duidelijk bezig met zijn gezondheid. Overal in huis staan vitaminen en gezondheidspreparaten.
We wandelen door 'downtown' Fredericksburgh, een heel gezellig centrum. Dit dorp staat vooral bekend om de antiekwinkels. Wij zitten in het historisch gedeelte, een heel gezellig deel van het dorp. Heel veel houten huizen met prachtige veranda's en (heel) veel Amerikaanse vlaggen. Het centrum barst van de restaurantjes en cafés en natuurlijk alle gezellige winkels.
Het dorp staat bekend om de historische gebeurtenissen. Zo heeft Mary Washington, de moeder van de eerste president van Amerika, gewoond in de straat achter ons. Verder leren we dat er in deze omgeving belangrijke gevechten tijdens de burgeroorlog hebben plaatsgevonden. Dit ontdekken we allemaal in het Visitors Centre . De jongens vinden het reuze interessant omdat ze in de 'film'ruimte lekker kunnen afkoelen. De airco staat hier op gevaarlijk hoog! (laag dus...)
Het is beduidend drukker dan we het eerder gezien hebben, ongetwijfeld heeft het te maken met het feit dat het vandaag zaterdag is. Een komen en gaan van auto's en voetgangers. Dat zijn we niet gewend! En wat we nog niet eerder hebben gezien, is dat het toch wel de standaard is om je autoramen open te hebben met de muziek goed luid!
Om half vier is er een tour met paard en wagen, super, daar moeten we bij zijn! Dat zijn we ook, alleen is de 'kar' dan al vol. OK, dan gaan we een ander keer mee. We hebben per slot van rekening ruim voldoende tijd!
We gaan weer naar het speelcentrum voor de jongens, we hebben nog credits staan en die kunnen ze mooi gebruiken! Ze weten precies waar ze naar toe willen! En binnen de kortste tijd hebben ze de bonnetjes 'gewonnen' die ze kunnen gebruiken om speelgoed te 'kopen'. Wanneer ze klaar zijn gaan we naar buiten en spelen we midget golf, dikke pret! Josha doet het heel goed.
We hebben in het centrum van Frederiksburgh gezien wat je moet doen om 'erbij te horen'. Muziek hard aan en ramen open. Dat kunnen wij ook. Op de terugweg doen wij hetzelfde. Airconditioning uit, ramen open, Brett's muziek op levensgevaarlijk, de bas op maximaal, het moet natuurlijk wel flink dreunen en dan een arm uit het raam. En een pret dat we hebben! Af en toe even goed gas geven, dat lukt wel in deze 'Hummer', die maakt überhaupt al veel geluid, de jongens schateren van het lachen en het spijt hun heel erg dat zij hun raam niet kunnen openmaken, ze hadden graag hun raam opengedaan met hun arm eruit!
's Avonds eten we rijst met groenten, ik had vlees gehaald en vroeg de jongens om een paar sausjes op tafel te zetten, dat hebben we geweten! Brett heeft de halve koelkast (ja, een hele grote koelkast...) vol staan met sausjes. En dus kwamen we aan een 'riant' gedekte tafel. Ik heb er maar een paar borden bij gezet zodat we daar de sauzen konden proberen. We hebben er héél veel geprobeerd, lekker! Als we de favoriete sausjes op een rij zetten is het frappant dat het met name de Aziatische sausje s zijn die we het lekkerste vinden. Grappig.