familiesmit.reismee.nl

woensdag 15 juli

Amerika, alles is hier groot! De auto's, wasmachines, drogers, koelkast. In onze koelkast in dit huis past wel een hele koe! Zelfs het botervlootje, nou dat ' tje' mag er wel af, is groot. Waar is de boter, o dit is de boter, een kleine emmer met een inhoud van meer dan 2 kg! Een pot met pastasaus van het formaat dat we thuis hebben is hier bijna niet te krijgen, alles is minstens 2 keer zo groot. Zelfs de flessen wijn komen hier standaard in 1,5 liter flessen (kijk, dat is nou een leed waar we gauw overheen komen ....).

In dit huis hebben we 'wiebelkranen'. Om ze aan te krijgen draai je ze niet, maar wiebel je naar links of rechts. De Wc-pot is groot en staat half vol water. Dat die groot is vinden we niet verwonderlijk, met grote koelkasten, grote potten eten produceer je natuurlijk ook grote ...... Zelfs de rollen wc-papier zijn hier groter en vooral breder. Maar ja ook daar geldt natuurlijk weer... meer af te vegen! Het voordeel van het vele water is dat het bewijs blijft drijven, prima kun je het product nog even aanschouwen. Dan komt het leuke, het doortrekken. Het water draait als een gek rond en zuigt alles naar beneden. Heel efficiënt. Alleen het geluid wat het maakt is erg goor. De jongens hebben het inmiddels al vastgelegd op een filmpje. Leuk voor de eerstvolgende spreekbeurt!

We zullen een aantal foto's online zetten die we in de supermarkt hebben genomen. Een mega groot broodje, een mega pizza, onverstelbaar, schappen vol. Wat zijn de mensen toch vriendelijk. Er wordt ons meerdere keren gevraagd waar we vandaan komen en ons een goede tijd in Amerika gewenst!

Vandaag een rustige dag, we zijn naar de shoppingmall geweest in Fredericksburgh, wederom groot. Je rijdt hier gewoon van winkel naar winkel. Overal zijn (grote) parkeerplaatsen. Wij vinden wel dat we een grote 'Hummer' rijden, maar er is altijd baas boven baas natuurlijk!

Na ons uitstapje naar de 'mall' hebben we de jongens meegenomen naar een speelparadijs. Lekker skelteren en gokken! Zij hebben genoten en wij dus ook.

We hebben het nog steeds ontzettend naar ons zin met de huizenruil. Riant om in zo'n groot huis te kunnen bivakkeren. Heerlijk dat je gebruik kunt maken van een complete keuken. Specerijen, sauzen alles is in overvloed op voorraad! Vandaag maar eens een was gedraaid. De lakens en handdoeken (en onderbroeken) van Brett en Caroline lagen er nog. Ach, die wassen we meteen mee. Ook in de auto is het prettig, we luisteren naar Brett z'n cd's en hebben voor parkeergeld een asbak vol met kleingeld. Alsof we thuis zijn...

Morgen gaan we naar Washington voor een tour in het Witte Huis. We hebben formulier na formulier ingevuld en zelfs alle paspoorten moeten mee. Er mag niets mee naar binnen, onze tas moeten we dus ergens in bewaring geven. Ze nemen duidelijk geen enkel risico. Vroeg op en met de trein. We moeten nog even uitzoeken wat we daar nog meer gaan doen. De trein rijdt niet snel (understatement), we doen er meer dan een uur over.