familiesmit.reismee.nl

Vrijdag 10 juli

De eerste dag van onze vakantie! Het inpakken hebben we pas vanochtend gedaan. De routine van onze reis zat er nog in. Alle cubes hebben we opgesnord en verdeeld. Het viel erg mee, dit keer geen zware schoolboeken of andere ingewikkelde materie. We hebben het netjes gedaan, slechts 1 tas hebben we mee en twee stuks handbagage. Rond half 1 heeft Ria ons naar het station gebracht. Eerst met de trein van Ede naar Arnhem, waar om half 2 de ICE vertrok naar Frankfurt. Wat een mooie trein! Alle aanbiedingen in de tweede klas waren al vergeven en het was goedkoper om eerste klas kaartjes te kopen, wat vervelend.. We hadden een prachtige eigen coupé met 4 stoelen die aan alle kanten verstelbaar waren en een ruime en verstelbare 'businesstafel' in het midden. We konden de deur dicht doen en heerlijk mensen kijken. Helemaal omdat onze cabine grensde aan de wc's! Prima plek dus! De geluiden kwamen wel door de muur, maar het belangrijkste de geur kwam er gelukkig niet door heen.

Keurig op tijd vertrokken we. In Nederland rijdt ‘ie nog een gewone snelheid, maar in Duitsland gaat het echt hard. Het hardste wat we gezien hebben was 299 km/h. Behalve de coupé's is er een bistro aan boord en een restaurant gedeelte. De tweede klas heeft wat minder ruimte, maar is nog steeds riant. Leuk zo'n rit.

Rond een uur of 4 arriveerden we op de luchthaven van Frankfurt. Een busje bracht ons naar het hotel. Eenmaal aangekomen was het erg wennen. Het reisgevoel, ondanks de goede rit in de ICE, zat er nog niet helemaal in. Ik heb het idee dat de midlife crise bij mij is toegeslagen en ben verrast over mijn manier van denken en mijn gevoelens de laatste tijd. Huub ontbrak het eveneens aan het reisgevoel. We gaan ervan uit dat dit heel snel overgaat.

Toch pakten we de oude gewoontes weer snel op. In Frankfurt vonden we het eten in het restaurant niks en we zijn naar de winkels gegaan die gelukkig dichtbij waren. Een heerlijk maal gescored in de supermarkt. Salade, sushi en vers biologisch brood. Misschien niet de meest logische combinatie, maar wel erg lekker.

De afgelopen dagen hebben we veel contact via de mail met Brett gehad (van onze huizenruil). Zoals het er nu naar uitziet krijgen we hem aankomende zondag te zien, heel leuk!