De tijd gaat snel!
Het gaat nu hard! De meivakantie zit er alweer op en de schooldagen en weken lijken steeds korter te worden. De jongens hebben volgens mij nog maar 2 hele weken te gaan. Dan weer een studiedag of een andere vrije dag waardoor ze maar weinig complete weken hebben.
Onze route wordt steeds definitiever. We hebben op onze lange reis geleerd dat wanneer je weinig tijd hebt ergens, je het best van te voren kunt uitzoeken wat je wilt doen en alvast boeken.
We boeken al veel van te voren, het is niet vooruit betaald wat betekent dat we dit wel kunnen afzeggen als we onze plannen willen veranderen. Ieder heeft zo een eigen voorkeur van reizen. Ik vind het prettig om het één en ander al vast te hebben staan. Het spaart een hoop tijd en geld uit. Hier merken we dat de kredietcrisis invloed heeft op de prijzen. We hadden van te voren al een aantal hostels geselecteerd. Nu blijkt dat er een aantal, voor ons betaalbare, hotels hun prijzen behoorlijk hebben laten zakken. Sommige hostels ruilen we dan ook in voor hotels. Dit geldt vooral voor de hotel-achtige hostels. Bij de hostels betaal je per persoon. Kinderen krijgen soms korting en vaak niet. Dit kan een hostel duur maken wanneer je het vergelijkt met een hotel die kinderen onder de 18 gratis laat verblijven.
Tot nog toe hebben we al baseball tickets en een voorstelling van de Lion King gereserveerd in Washington en New York.
We gaan vanaf Ede-Wageningen met de trein naar Frankfurt. De goedkopetweede klas tickets zijn inmiddels vergeven waardoor het goedkoper is om een aanbieding te boeken in de eerste klas. We zijn nog nooit op de ICE geweest en zijn benieuwd hoe het is.
Volgens de kalender die hoort bij dit reisverslag moeten we nog 45 dagen wachten!
Verder is het niet zo spannend, vergeleken met onze vorige reis is dit een korte vakantie waar we niet veel voor hoeven te regelen. Het is een westers en engels sprekend land.
We zijn erg benieuwd naar wat we aantreffen. We beginnen in ieder geval leuk met onze woningruil.
Hoi familie Smit,
Wij willen volgend jaar naar Amerika met onze kinderen die dan 7 en 9 jaar oud zijn. We volgen jullie met interesse. Heel veel "fun"toegewenst.
Jentine
Hi
Geniet weer "met volle teugen"van jullie belevenissen!
Aan jullie snuiten te zien loopt alles weer zoals jullie het wensen....
Heel veel plezier in "de nieuwe wereld" En ehhh Yosha en Chris niet te veel eten hé?!
Liefs
Lin