familiesmit.reismee.nl

Voorbereidingen

De voorbereidingen van onze reis nemen steeds vastere vormen aan. We hebben leuk contact met Brett en zijn vrouw waar we onze huizenruil mee gaan doen.

We hebben ingeschreven voor een tour van het Witte huis in Washington en zijn benieuwd of we 'toegelaten' worden, in Juni krijgen we hier bericht van.

Tijdens onze wereldreis hebben we geleerd om de accommodatie zoveel mogelijk van te voren te plannen. Vooral wanneer we er niet lang verblijven. Zonde om te zoeken naar een goede plek terwijl je zoveel andere leuken dingen kunt doen.

De hostels komen er in sommige plaatsen weer goed uit. Zo hebben we een hostel geboekt bij de Niagara Falls (Lyons House), een hostel in San Francisco, Globetrotters Inn.

In New York willen we verblijven in de Big Apple Hostel. Maar eerlijk is eerlijk, sinds de kredietcrisis houden we de prijzen in de gaten. Je leest steeds meer dat (dure) hotels hun prijzen veel goedkoper maken. Dat is natuurlijk leuk wanneer je altijd dit soort hotels boekt, helaas zijn die voor ons vaak te duur.

Wij vinden de hostels vaak prettig omdat je er andere reizigers tegenkomt, je vaak beschikking hebt over een keuken waar je voor weinig een goede maaltijd kunt maken en wanneer de kinderen gaan slapen kunnen wij in een andere ruimte verblijven, zoals een woonkamer of buiten op het terras.

In Las Vegas boeken we wel een hotel, daar kun je duidelijk merken dat de prijzen aan het zakken zijn.

Verder hebben we er gewoon erg veel zin in.